Guidade Turer

Väddö kanotcentral erbjuder guidade turer efter sällskapets önskemål. I turerna ingår mat och dryck.

Kontakta oss gärna för förslag, vi anordnar en härlig upplevelse!

Turförslag

Arholma runt

Att paddla Arholma runt bjuder på en fantastisk vacker paddling i varierande skärgård. I norr öppnar ålandshav uppsig med milsvidd sikt, på östara och södra sidan finns det gott om öar att utforska. Sträckan runt Arholma är ca. 15 km det går bra att padda under en dag. Men det är också en lagom sträcka om man vill övernatta en natt på någon av öarna. Iläggning och upptagning kan göras vid Simpnäs eller Östersjöbrygga.

Parkering och busshållpalats finns vid båda i läggningsplatserna.

Älmsta-Barnens Ö

Det här är en vacker tur som går största delen igenom Väddökanal. Eftersom turen går igenom Väddökanal är den inte så påverkad av vind, det kan många gånger blåsa ordentligt på havet och vara nästan vindstilla inne i kanalen. Väl framme vid Barnens Ö finns en mysig krog som heter Barnensö Krog & Scen där ni kan äta en god lunch, middag eller bara ta en fika. 

Om man åker bil kan man parkera den vid Barnens Ö centralbrygga och åka med oss till Älmsta för att lägga i kanoterna så har ni bilen där ni kommer upp sen. Åker ni buss finns det busshållplats både vid iläggningsplatsen och upptagningsplatsen.

Iläggnings Platser

Vi erbjuder iläggning samt upptagning av kajaker, kanoter samt roddbåtar efter era önskemål. Tips på bra utgångspunkter där iläggning och upptagning sker smidigt är följande:

  • Barnens Ö
  • Marums-Badet
  • Marum
  • Dragsviken

Kontakta oss gärna för ytterligare förslag!