Guidade Turer

Turer

Väddö Kanotcentral erbjuder guidade turer för allas behov. För att en guidad tur skall starta krävs att minst 5 personer bokat.

Tisdagar: 
Tisdagar kör vi en motionstur där paddlingen utgår från Barnens Ö kl 18.00 och vi är tillbaka kl 20.00. Vi tar en kort paus med en energiboost. Här paddlar vi med VKV kajakerna.  

Torsdagar:
Torsdagar körs en tur som passar både motionären och den lite mer ovana paddlaren. Hela familjen är välkomna. Vi utgår ifrån Marums-badet kl 14.00 och paddlar en anpassad tur med korv grillning och fika med hembakade bullar vid badet, sedan paddlar vi en tur till för att vara åter ca kl 16.00. 

Söndagar: 
På söndagar paddlar vi en tur som passar hela familjen, nybörjare som erfarna paddlare, barn som vuxna. Här kan man välja någon av K1 eller K2 kajakerna samt kanadensare.  Paddling utgår från Barnens Ö kl 11.30 vi är tillbaka ca kl 14.00. Här sker en paus på en mysig ö där vi äter smörgås eller pastasallad, fikar med hembakade bullar och badar. 

Bra inför paddlingen: 
Ta med vattenflaska, handduk, badkläder samt en extra tröja. Turerna som går tisdagar samt söndagar är tidsanpassade efter bussförbindelse. Vänligen ange allergier vid bokning. 

Priser: 
Priset för samtliga turer är 650 kr där kajak, flytväst, utrustning samt mat/fika och dryck ingår. Barn under 12 år 550 kr. 

Kontakta oss för bokning! 

Skräddarsydda Turer

Vi erbjuder även skräddarsydda turer efter sällskapets önskemål. Det kan vara någon av våra turer fast en annan dag och/eller annan utgångspunkt men det kan även vara en helt egen tur med mat och dryck.

Kontakta oss gärna så anordnar vi en härlig upplevelse!

Turförslag

Arholma runt

Att paddla Arholma runt bjuder på en fantastisk vacker paddling i varierande skärgård. I norr öppnar ålandshav uppsig med milsvidd sikt, på östara och södra sidan finns det gott om öar att utforska. Sträckan runt Arholma är ca. 15 km det går bra att padda under en dag. Men det är också en lagom sträcka om man vill övernatta en natt på någon av öarna. Iläggning och upptagning kan göras vid Simpnäs eller Östersjöbrygga.

Parkering och busshållpalats finns vid båda i läggningsplatserna.

Älmsta-Barnens Ö

Det här är en vacker tur som går största delen igenom Väddökanal. Eftersom turen går igenom Väddökanal är den inte så påverkad av vind, det kan många gånger blåsa ordentligt på havet och vara nästan vindstilla inne i kanalen. Väl framme vid Barnens Ö finns en mysig krog som heter Barnensö Krog & Scen där ni kan äta en god lunch, middag eller bara ta en fika. 

Om man åker bil kan man parkera den vid Barnens Ö centralbrygga och åka med oss till Älmsta för att lägga i kanoterna så har ni bilen där ni kommer upp sen. Åker ni buss finns det busshållplats både vid iläggningsplatsen och upptagningsplatsen.

Iläggnings Platser

Vi erbjuder iläggning samt upptagning av kajaker, kanoter samt roddbåtar efter era önskemål. Tips på bra utgångspunkter där iläggning och upptagning sker smidigt är följande:

  • Barnens Ö
  • Marums-Badet
  • Marum
  • Dragsviken

Kontakta oss gärna för ytterligare förslag!